Messenger Lite (Facebook)

Vorig jaar oktober bracht Facebook een nieuw chat-app op de markt, namelijk Messenger Lite. Deze lichtgewicht applicatie was allereerst alleen in de Verenigde Staten beschikbaar, maar kan nu ook in de Benelux worden gedownload. Eerder kwam al de Facebook applicatie Lite uit, maar deze versie van Messenger zal minder data en geheugen verbruiken. Maak gebruik van de positieve ontwikkeling en download daarom de Messenger Lite app.

Chatten zonder veel verbruik

Dankzij de Messenger Lite app van Facebook kan jij altijd en overal chatten met vrienden en familie. Deze nieuwe applicatie is 10 MB kleiner dan de vorige versie. Daarnaast zal er ook veel minder data worden verbruikt. Hoewel niet alle bekende chatfuncties beschikbaar zullen zijn, kunnen er wel foto’s en stickers worden verstuurd. Daarnaast kan jij zelf de instellingen naar eigen wens aanpassen. Wat meteen zal opvallen is dat de kleuren blauw en wit gebruikt zijn in de vormgeving, zoals wij wel gewend zijn van Facebook.

Traag netwerk is geen probleem

Facebook Messenger Lite is zo licht, dat het optimaal gebruikt kan worden bij een traag netwerk, bijvoorbeeld 2G. Heb jij voor een ogenblik geen signaal, dan zal een bericht automatisch worden opgeslagen en worden verstuurd wanneer het signaal wel goed zal zijn. De Messenger Lite applicatie kan gedownload worden in de App Store en in de Google Play Store. Overigens is het ook mogelijk om Facebook Messenger te gebruiken via het webbrowser of de Facebook app.